Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Buddy Rich

Ο Buddy Rich γεννήθηκε, ως Bernard Rich, στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, στις 30 Σεπτεμβρίου 1917 (μερικές πηγές λένε, στις 30 Ιουνίου του ίδιου έτους).
Από νωρίς φάνηκε το ταλέντο του στη μουσική και σύντομα έγινε γνωστός ως "Baby Traps, the Drum Wonder". Εμφανίζεται στο Broadway, στην ηλικία των τεσσάρων ετών και περιοδεύει στην Αυστραλία στα έξι του. Ήταν το δεύτερο υψηλότερα αμειβόμενο παιδικό αστέρι στον κόσμο (μετά τον Jackie Coogan), κερδίζοντας περίπου 1.000 δολάρια τη βδομάδα.
Αν και ο Rich μπορούσε, επίσης, να τραγουδά και να χορεύει, στα τύμπανα ήταν πιο εντυπωσιακό το ταλέντο του, ιδίως αν ληφθεί υπόψη, ότι ήταν αυτοδίδακτος. Η ικανότητα του αυτή τον βοήθησε στο, να παίξει γρήγορα σε μεγάλες μπάντες.
Το 1937, ο Rich υπέγραψε με τον Joe Marsala. Σύντομα μετά από αυτό, εντάχθηκε στο συγκρότημα το Artie Shaw, και στη συνέχεια του Tommy Dorsey. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, στρατολογείται στους πεζοναύτες, αλλά σύντομα, μετά το τέλος του πολέμου, παίζει και πάλι, ντραμς. Το 1954, κερδίζει 1.500 δολάρια τη βδομάδα με τη Harry James Orchestra, και είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος sideman στον κόσμο.
Ο Frank Sinatra προσλαμβάνει τον Rich, στη δική του μπάντα, το 1964 με υψηλή αμοιβή, αλλά, δυστυχώς, η μπάντα δεν αντέχει, οικονομικά.  Ωστόσο, ο Rich φτιάχνει τη Buddy Rich Big Band, το 1966 και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Αυτή η μπάντα, έμεινε μαζί μέχρι το 1974, και στη συνέχισε, με διαλύσεις και επανασυνδέσεις, για περιοδείες, μέχρι το θάνατο του Rich, στις 2 Απριλίου 1987, στην ηλικία των 69…

ΠΗΓΗ: www.biography.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου