Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Buddy Holly



Ο Buddy Holly, γεννήθηκε, ως Charles Hardin Holley, στις 7 Σεπτεμβρίου του 1936 στο Lubbock, του Texas.

Ως τέταρτο και μικρότερο παιδί της οικογένειας, είχε το παρατσούκλι "Buddy". Το "Holly," προέκυψε από ένα ορθογραφικό λάθος στο επώνυμό του, αργότερα, στο πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο.
Ο Buddy Holly έμαθε να παίζει πιάνο και βιολί σε μικρή ηλικία, ενώ τα μεγαλύτερα αδέλφια του τον δίδαξαν τα βασικά της κιθάρας. Το 1949 σε μια ηχογράφησης στο σπίτι του, στο "My Two-Timin' Woman" φάνηκε η δυνατότητά του και στο τραγούδι. Η μητέρα και ο πατέρας του Buddy, υποστήριξαν το ταλέντο του στο τραγούδι· χωρίς αυτή την υποστήριξη, δεν θα μπορούσε ο Buddy Holly να γίνει ένας απ’ τους πρωτεργάτες του rock 'n' roll.
Μετά από το γυμνάσιο, ο Holly φτιάχνει μια μπάντα, με την έπαιζαν country, πολύ τακτικά, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Lubbock. 
Συχνά, άνοιγαν τις συναυλίες συγκροτημάτων που περνούσαν από την πόλη του.
Ο Sonny Curtis, το 1955, θεώρησε ότι ο Buddy Holly είναι ο πιο κατάλληλος για το άνοιγμα των συναυλιών του  Elvis Presley, και αυτό ήταν το κρίσιμο σημείο στην καριέρα του Holly. Ο Curtis θυμάται: "Όταν ο Elvis ήρθε μαζί, ο Buddy ερωτεύτηκε τον Elvis και άρχισε να αλλάζει. Την επόμενη μέρα έγινε κλώνος του".
Παρά το γεγονός ότι ο γυαλάκιας Buddy δεν διέθετε το sex appeal του Elvis, η μετατροπή του, από country σε rock 'n' roll τραγουδιστή, δεν πέρασε απαρατήρητη και μια δισκογραφική εταιρία που ψάρευε ταλέντα, σύντομα υπέγραψε συμβόλαιο μαζί του.
Στις αρχές του 1956, ο Holly και η μπάντα του άρχισε να ηχογραφεί demos και ξεχωρίζει στο Nashville με το όνομα "Buddy Holly and the Three Tunes", αλλά σύντομα το άλλαξαν σε "The Crickets" και το 1957 ηχογράφησαν την επιτυχία "That'll Be the Day" . Ο τίτλος του τραγουδιού, είναι μια φράση, που ειπώθηκε από τον John Wayne στην ταινία "The Searchers", του 1956. Μεταξύ Αύγουστο του 1957 και τον Αύγουστο του 1958, οι "Holly and the Crickets" βράθηκαν επτά φορές με διαφορετικά τραγούδια στο "Top 40".
Τον Οκτώβριο του 1958, ο Holly αποχωρεί από τους "The Crickets" και μετακομίζει στο Greenwich Village της Νέας Υόρκης. Λόγω των νομικών και χρηματοοικονομικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη διάλυση της μπάντας, ο Holly, απρόθυμα, συμφώνησε να συμετάσχει το 1959 στο "The Winter Dance Party", μια περιοδεία στις μεσοδυτικές πολιτείες. Κουρασμένος από τις διαρκείς, μετακινήσεις τους με λεωφορεία, ο Holly, στις 3 Φεβρουαρίου του 1959, ναύλωσε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο για να τον πάρει από μια παράσταση στο Clear Lake, της Iowa, στην επόμενη στάση της περιοδείας στο Moorhead, της Minnesota. Σ’ εκείνη τη, μοιραία, πτήση, ο Holly συνταξίδευε με τους, επίσης συμμετέχοντες στην περιοδεία, Ritchie Valens και The Big Bopper. Το αεροπλάνο συνετρίβη μέσα σε λίγα λεπτά από την απογείωσή του, σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες του. Ο Buddy Holly ήταν μόλις 22 ετών.

ΠΗΓΗ: http://www.biography.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου